ПроКредит блог

Добредојдовте на блогот на ПроКредит Банка! Без разлика дали сте во потрага по едукација или мотивација, ова е вашиот извор за корисни бизнис совети, модерно дигитално банкарство, инспиративно претприемништво и одржлив развој.
Добредојдовте на блогот на ПроКредит Банка! Без разлика дали сте во потрага по едукација или мотивација, ова е вашиот извор за корисни бизнис совети, модерно дигитално банкарство, инспиративно претприемништво и одржлив развој.

Најнови објави

Каков тип на фирма да избереш кога основаш сопствен бизнис

Каков тип на фирма да избереш кога основаш сопствен бизнис

Прочитај повеќе
Сакам да отворам сопствен бизнис, кои се првите чекори за започнување на процесот?

Сакам да отворам сопствен бизнис, кои се првите чекори за започнување на процесот?

Прочитај повеќе
Што поддржуваш со парите на твојата банкарска сметка?

Што поддржуваш со парите на твојата банкарска сметка?

Прочитај повеќе
banner
ESG стандарди во банкарството
Одржливост May 9, 2024

ESG стандарди во банкарството

ESG стандарди во банкарството станаа нужност како резултат на глобалната криза на повеќе полиња, здравствена, економска и енергетска криза, како и воениот конфликт во Украина и слично. Во корпоративниот свет беше изразен фокусот на одржливо и одговорно работење како  предуслов за опстојување на компаниите  и  отпорност кон надворешните влијанија. Во овие услови, компаниите кои успешно […]

Фриленс пакет за современи професионалци

Фриленс пакет за современи професионалци

ПроКредит банка, како модерна дигитална банка, нуди целосна флексибилност на своите клиенти и пристап до услугите од било кое место и во било кое време, уживајќи го комфорот на нивниот дом, канцеларија или кафуле – некаде каде тие лично го поминуваат својот ден, без специјална посета на банка и чекање во ред. Овој прогресивен и […]

Hive Room – бесплатен коворкинг простор по светски стандарди

Hive Room – бесплатен коворкинг простор по светски стандарди

Начинот на работење е категорија која постојано се менува, а тоа е резултат на сé поголемата слобода која многу професионалци ја имаат да самите одлучат од каде ќе работат, колку ќе работат и на кој начин. Следствено на оваа зачестена појава, особено по завршување на ковид-кризата, се појави нов, брзорастечки тренд во светот на бизнисот, […]

Поддршка за стартап бизнисите – интервју со Ана Николова
Бизнис April 17, 2024

Поддршка за стартап бизнисите – интервју со Ана Николова

Искуството кое банките го имаат со малите и средните претпријатија е додадена вредност со која тие можат значително да придонесуваат за економскиот развиток и иновациите во општеството.

Дигитални решенија за вашите финансии

Дигитални решенија за вашите финансии

Начинот на кој размислуваме и работиме значително се измени во изминатите неколку години. Ковид кризата, покрај здравствените и економски предизвици, нè научи на поинаков начин да пристапиме на секојдневните бизнис потреби, а една од нив е и соработката со банката, преку која клиентите можат да се здобијат со брз и едноставен пристап до нивните финансии […]

Работиме исклучиво преку дигитални канали

Работиме исклучиво преку дигитални канали

Од каде потребата за банкарски решенија преку дигитални канали? Дигитализацијата во финансиската индустрија во изминатите години го трансформираше традиционалното банкарство и финансиските услуги. Целта на дигиталната трансформација е да се подобри клиентското искуство, продуктивноста, да се зголеми агилноста и да се унапреди културата на компаниите. Дополнително, дигитализацијата отвара можности за банките да креираат поефикасни и […]